Fort Westoever

Fort Westoever is gebouwd rond 1825 om het net aangelegde Noord-Hollands kanaal te verdedigen tegen aanvallen op de haven van Den Helder. Hoewel er in de Franse tijd al plannen waren voor dit fort is het pas jaren later gebouwd. In 1954 is het fort overgenomen door de Koninklijke Marine. Zij bouwden in het fort een noodstroomdieselcentrale. In 1992 is fort Westoever overgedragen aan gemeente Den Helder en in beheer bij de Stichting Stelling Den Helder. De bomvrije kazerne huisvest nu een brouwerij met biercafé en multifunctionele ruimte. De overgebleven dieselgeneratorenruimte en de bijbehorende controle kamer huisvesten een escape-room.

Op het fort wordt door zorgbedrijf de Groene Stek een stadstuin beheert, die haar producten levert aan o.a. het biercafé.

In de bomvrije kazerne bevinden zich:

Langs de kade op Fort Westoever liggen polyester bootjes afgemeerd, waarmee waarmee je zelf door het Helders kanaal of over de Stelling Den Helder kunt varen!

De ontwikkeling van de stadstuin, de experience in de voormalige noodstroomdieselcentrale en andere toeristische arrangementen worden mede mogelijk gemaakt door financiering van het Waddenfonds, Provincie Noord-Holland, Gemeente Den Helder en een EU-bijdrage vanuit LEADER.

 

Locatie

Westoever 1
1785 PB Den Helder

0223-697842

Openingstijden

Woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur

Activiteiten

Rondleidingen op afspraak, bierbrouwerij. biercafé en escape- experience

Naar de website