Beeldenfort

Kunstenares Maria Glandorf opende een beeldenfort wat bezocht kan worden in een van de remises in de Liniedijk van de Stelling van Den Helder. Remise ‘De Schatkamer’ vervult de wens om de forten en bunkers in het omvangrijke verdedigingswerk van Den Helder een nieuwe bestemming te geven.

Maria Glandorf is beeldend kunstenares. Op een van haar reizen door Europa kwam ze in contact met de Zwitserse kunstenaar Hans Josephsohn. Zijn kunstwerken staan opgesteld in een speciaal daartoe ontworpen gebouw, museum La Congiunta. Dit museum staat in het plaatsje Giornico, midden in het landschap en ziet er uit als een betonnen kolos. Kenmerkend van dit museum is de lichtval en de eenvoud van de betonnen wanden. De kunstwerken van Josephsohn komen zo optimaal tot hun recht.

Met het concept van La Congiunta in het achterhoofd en met de ervaringen van het licht dat Den Helder kenmerkt, is Maria Glandorf op zoek gegaan naar een ruimte in Den Helder waar ze haar kunstwerken permanent kan exposeren. Stichting Stelling Den Helder maakte de remise geschikt voor gebruik als atelier. De remise is nu omgebouwd tot ‘schatkamer’ voor de kunstwerken van Maria Glandorf.

Locatie

Liniepad 15
1783 BA Den Helder

Openingstijden

Op afspraak te bezoeken

Activiteiten

Beeldende kunst

Naar de website