Bunkerdag in Den Helder

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op Bunkerdag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open! Ook in Den Helder zijn een aantal bunkers open en het Atlantikwall Centrum geeft deze dag rondleidingen door de schuilkelder van het administratiegebouw.

Rondleiding in de schuilkelder van het Atlantikwall Centrum

Met een gids gaat een groep van maximaal 15 personen de schuilkelder in, onder het oude administratiegebouw. De schuilkelder is nog in oude staat na gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Nederlandse Marine tot de jaren 90. Daarna heeft dit gebouw leeg gestaan zonder functie tot de opening van het Atlantikwall Centrum in 2019. Vanaf 11.00 uur is er elk uur een rondleiding.

Batterij Begraafplaats

De bunker Batterij Begraafplaats aan de Jan Verfailleweg is tijdens Bunkerdag geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. Binnen de bunker is er een tentoonstelling over de batterij begraafplaats en tevens is de Sybrandy Brouwerij geopend waar speciaal voor deze gelegenheid bunkerbitter te koop is. Het is ook mogelijk om een rondleiding in de bunker te krijgen langs de gehele batterij begraafplaats bij voldoende interesse.

Ook de Kroontjesbunker, Telefoonbunker 616, Geschutsbunker M219 en 638 Sani (hospitaalbunker) zijn deze dag te bezichtigen. Ga voor het gehele programma naar www.bunkerdag.nl.

Bunkerdag in Den Helder
Wanneer

Zaterdag 28 mei van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie

Administratiegebouw - Atlantikwall Centrum

Bekijk complex

Batterij Begraafplaats

Bekijk batterij

FL 250 FlakGruko

Bekijk bunker

Hospitaalbunker

Bekijk bunker