Fortenfestival

Het jaarlijkse Fortenfestival keert terug naar Fort Kijkduin op zaterdag 2 september!

Zaterdag 2 september keert het jaarlijkse Fortenfestival terug naar het historische Rijksmonument Fort Kijkduin! Dit indrukwekkende Napoleontische fort uit 1811 opent zijn poorten voor een uniek evenement vol activiteiten.

Fort Kijkduin is een imposant verdedigingswerk met een historisch museum, een Noordzeeaquarium en een sfeervol museumcafé met een prachtig uitzicht op zee. Tijdens het Fortenfestival komt dit iconische fort in Huisduinen echt tot leven.

Op 2 september kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan activiteiten. Van boog- en buksschieten tot interactieve theaterspellen verzorgd door de Figurantengroep OuderwetZ. De historische sfeer wordt erin gebracht door accordeongroep Blikker Balgen. Ervaar de ontberingen van armoede door de wasvrouwen en zie Franse soldaten in authentieke uniformen kanonnen afvuren. Jongere bezoekers kunnen zich vermaken op het springkussen en meedoen aan de visvoerrondleidingen in het Noordzeeaquarium. Het Fortenfestival op Fort Kijkduin belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor het hele gezin! Voor deze dag gelden de reguliere toegangstarieven van Fort Kijkduin.

Daarnaast roept Fort Kijkduin iedereen op om te stemmen in de verkiezing voor het "Mooiste Fort van Nederland". Inmiddels hebben honderden mensen hun stem al uitgebracht en daardoor is het fort in de top 5 geëindigd! Met de unieke ligging, ondergrondse gangen en het betoverende Noordzeeaquarium is Fort Kijkduin een bijzondere locatie. Stemmen kan eenvoudig via de website www.mooistefort.nl. Jouw stem kan het verschil maken en Fort Kijkduin helpen de titel Mooiste Fort van Nederland binnen te halen!

Voor meer informatie over Fort Kijkduin bezoek de website www.fortkijkduin.nl.

Fortenfestival
Datum van evenement

Zaterdag 02 september 2023

Locatie

Fort Kijkduin

Bekijk fort